Lasimosaiikkitaidetta voi ihastella ympäri maailmaa. Sitä löytyy niin vanhojen kaupunkien suihkulähteistä, antiikin Rooman aikaisista katedraaleista kuin itämaisten temppeleiden kupoleista. Lasimosaiikki on ikivanha käsityöperinne, jota on käytetty tarkkojen taideteosten tekemiseen sekä väriloiston tuomiseen. Kun lasista tehdään kulutukseen tarkoitettu laatta, siitä tulee funktionaalinen tuote, jolla voi pinnoittaa monenlaisia tiloja. Mosaiikkilaatassa säilyy kuitenkin lasimosaiikin herkkä ja uniikki ulkonäkö, minkä takia lasimosaiikkilaatta pitää yllä omanlaista paikkaansa laattojen valikoimassa.

Nykyajan mosaiikkilaatat ovat ominaisuuksiltaan kestäviä. Niissä tosiaankin yhdistyy erikoinen taide ja teknologia, joka tekee niistä moneen tilaan ja käyttöön soveltuvia.

Mosaiikkilaatta uusilla ominaisuuksilla

Laattamaailman Sixties Matt– ja Silk-mosaiikkisarjat tuovat mosaiikkilaattaan tärkeitä ominaisuuksia. Sixties Matt- ja Silk-laatat sopivat seinälle ja lattialle, kun monet mosaiikit soveltuvat vain seinälaatoiksi. Laatoilla voi siis laatoittaa yhtenäisesti vaikka kokonaisen allasosaston. Myös sarjojen pinta on erikoinen lisä mosaiikkilaattojen valikoimaan. Sixties Matt- ja Silk-laattojen pinta on R11/C matta. R11/C-mattapinta on tavallista mattapintaa kitkaisempi, minkä takia se estää liukastumista tehokkaasti. Turvallisuuden lisäämisen takia R11/C on usean julkisen tilan vaatima pintavalinta. Liukastumisen eston takia mosaiikkilaatat sopivat erinomaisesti märkätiloihin kylpyhuoneista, uimahalleihin ja spa-osastoihin.

Sixties Matt- ja Silk-mallistot tuovat mosaiikkilaatan modernille aikakaudelle sekä lähemmäksi skandinaavista kuluttajaa niiden koko- ja värivaihtoehtojen avulla. Mallistoissa on mahdollista valita kulmikas hexagon sekä pienempi 5×5 cm neliö. Värivaihtoehdoista löytyy luonnonläheisiä ja tasaisia sävyjä sekä trendikästä värikkyyttä.

Sixties Matt & Silk White

Nykyajan lasimosaiikkilaatat ovat myös ekologisia. Kaikki Laattamaailman Togaman lasimosaiikkilaatat ovat valmistettu kierrätetystä lasista. Valmiin laatan kierrätetyn lasin määrä on 87.4% – 98.7%. Lasista valmistettu mosaiikkilaatta sopii monenlaisiin tiloihin keittiöistä, kylpyhuoneisiin sekä uima-allasosastoihin. Sillä voi tehdä näyttävän koko tilan laatoituksen, mielikuvituksellisia kuvioita tai luoda tehosteyksityiskohdan huoneeseen.

Lasimosaiikkilaatan pinnaksi voi valita myös kiiltävän tai mattakiiltävän sekoituksen. Tällöin mosaiikkilaatta heijastaa valoa ja luo pintaan omanlaista hohtoa. Valon heijastumisen takia laatta saa tilan näyttämään myös isommalta, oli kyseessä sitten olohuoneen tehosteseinä tai uima-allas. Ulkona yhdessä auringonvalon kanssa lasimosaiikkilaatan kiiltävä pinta luo sykähdyttävän lopputuloksen. Tätä voi hyödyntää esimerkiksi ulkoaltaissa, missä mosaiikki yhdessä auringon ja veden kanssa luo eksoottisen loman tunnelman.

Mosaiikkilaatta tehosteena ja uima-allaslaattana

Lasimosaiikkilaatta sopii hyvin luomaan yksityiskohtia sekä tehostamaan muita laattoja. Mosaiikkilaatta sopii esimerkki kauniiksi keittiön välitilan laataksi, missä se voi raikastaa tilaa ja tuoda siihen väriä. Koska valmistusmateriaalina on lasi, lasimosaiikkilaatta ei ime vettä (veden imu alle 0,1%), minkä takia se on hygieeninen, helppo pitää puhtaana sekä säilyy hyvännäköisenä. Koska laatta ei läpäise juuri lainkaan vettä, se on hyvä valinta uima-allaslaataksi. Togaman mosaiikkimallistot tuovat vedenomaisuutta ja hienostunutta väriloistoa uima-allaslaattavalikoimaan.

Näyttäviä yksityiskohtia ja tehostuksia lasimosaiikkilaatalla voi luoda myös esimerkiksi tulisijojen yhteyteen, olohuoneen sisustusseinäksi tai tekemällä omia kiinnostavia kuvioita. Mosaiikki on hieno idea tilojen ilmeen yhdistäväksi tekijäksi. Laattamaailman mosaiikkilaatta on lisäksi pakkasenkestävä, minkä takia mosaiikkilaatoitusta voi luoda ulkotiloihinkin.

Eläväinen mosaiikki on saapunut nykyaikaan. Laattamaailman Sixties Matt- ja Silk-mosaiikkilaatan tuotanto ja laadukkuus on taattu kansainvälisen toisen tahon standardien mukaisesti. Laatoilla on ISO 9001- ja ISO 14001-sertifikaatit, joiden mukaan laatan tuotanto tukee kestävää kehitystä sekä valmiin laatan täytyy vastata sertifikaattien korkeisiin laatustandardeihin. Lisäksi, koska valmis lasimosaiikkilaatta valitaan edelleen käsityönä, ovat Laattamaailman lasimosaiikit ensiluokkaisia sekä kulutukseen tehtyjä.

Laattamaailmalta löydät laajan valikoiman lasimosaiikkilaattaa kaikenlaisiin kokonaisuuksiin.