Miksei rakennukset voisivat aktiivisesti toimia ympäristön ja ihmisten terveyden puolesta? Miksei, kun se on jo nyt mahdollista ISO-sertifioidun ACTIVE 2.0 -laatan avulla!

Tulevaisuuden rakennukset tarjoavat puhtaan hengitysilman ja elinympäristön ilman sairaustekijöitä. Suomessa rakennusala ja rakennukset tuottavat tänä päivänä noin kolmanneksen kasvihuonepäästöistä. Tämän takia tulevaisuuden rakennukset toimivat myös hiilinegatiivisuuden puolesta. ACTIVE 2.0 -laatta on moderni rakennusmateriaali, joka mahdollistaa tällaisten pioneerirakennusten syntymisen! Se on ympäri vuorokauden toimiva ekoaktiivinen laatta, joka tuhoaa saasteita. Lisäksi se edistää terveyttä tuhoamalla bakteereja ja haitallisia hajuja ympäristöstä.

ACTIVE 2.0 -laatta tuhoaa fotokatalyysin avulla 99,9% sen ympäristön bakteereista, mukaan lukien antibioottiresistenssiset bakteerit. Sen on käytännössä todistettu tuhoavan tehokkaasti vaarallisia bakteereja, kuten MRSA-sairaalabakteeria ja HIV-1 -virusta. Näiden testien mukaan laatta pystyy myös teoriassa tuhoamaan koronavirusta. Laatta tuhoaa bakteereja luonnonvalon lisäksi keinovalossa ja pimeässä.

Fotokatalyysin avulla ACTIVE 2.0 -laatta puhdistaa tehokkaasti sen ympäristöstä myös saasteita ja hajuja. Kun saasteista ja hajuista haihtuvat molekyylit tulevat laatan pinnan kanssa kontaktiin, ne muuttuvat vaarattomiksi aineiksi. Laatta puhdistaa tehokkaasti mm. tupakanhajua, jota saapuu sisäilmaan sisätupakkapaikoista, tuuletuskanavista ja ihmisten kuljettamana.

ACTIVE 2.0 on lisäksi itsensä puhdistava ja helppohuoltoinen, koska sen fotokatalyyttinen pintamateriaali on hydrofiilinen. Pinta puhdistuu pelkällä vedellä tai neutraalilla saippualla ilman voimakkaita puhdistusaineita. Ulkona pinnat puhdistuvat sateessa ilman minkäänlaista huoltoa. Tuote säilyttää alkuperäisen värinsä itsenäisesti. Tämän takia ACTIVE 2.0 on loistava valinta rakennusten ulkosivulaataksi, erityisesti korkeisiin rakennuksiin, missä julkisivun huoltaminen olisi hankalaa ja kallista.

ACTIVE 2.0 on ainoa markkinoilla oleva ISO-sertifioitu lattia- ja pintalaatta, joka puhdistaa ilmasta saasteita ja tuhoaa ympäristön bakteereja luonnollisin metodein. ACTIVE 2.0 on sen valmistajalle Iris Ceramica Group:ille patentoitu teknologia.

Ympäristön hyvinvointia lisäävien ominaisuuksia takia ACTIVE 2.0 -laattaa suositellaan kaikenlaisiin tiloihin. Se on loistava valinta esimerkiksi sairaaloihin ja muihin julkisiin tiloihin, missä vaarallisia bakteereja ja saasteita esiintyy suuren väkijoukon takia päivittäin. Yhtä lailla laatta sopii kotitalouksiin, missä ensiluokkaisen hygienian ja ilman puhtauden ylläpitäminen on prioriteetti.

Laattamaailman julkaisemasta suomenkielisestä ACTIVE 2.0 -esitteestä voit lukea lisää laatan ominaisuuksista, niiden testaamisesta ja nähdä kuvia huikeista kohteista, jossa ACTIVE 2.0 on jo toiminnassa! Pioneerilaattaa käyttää jo esimerkiksi San Gerardon ja Bufalinin sairaalat Italiassa.

LUE SUOMENKIELINEN ACTIVE 2.0 -ESITE TÄSTÄ!