Ekologisuus ja ekologinen rakentaminen alkaa kaikille yhteisten arvojen tunnistamisesta. Näin rakentaminen ja sisustaminen tukee kestävää kehitystä.

Laattamaailman vastuullisuus

 • Laattamaailma sijaitsee Sinihelmi Business Park:issa, joka toimii ekologisin toimistoperiaattein. Toimistossa materiaalit kierrätetään turvallisesti ja siellä pyritään paperittomuuteen. Laattamaailmalla myös pakkausmateriaalit uusiokäytetään ja kierrätetään.
 • Ylijäämälaatat pyritään lahjoittamaan mm. kouluille askarteluun, ammattikoulujen harjoittelutarkoituksiin sekä yrityksille testausmateriaaliksi. Tarvitseeko oppilaitoksesi tai muu yhteisö ylijäämälaattoja? Ota yhteyttä info@laattamaailma.fi / puh. 040 656 4880 ja kysy meidän tämän hetkisestä ylijäämätilanteesta.
 • Laatta tuotteena on itsessään ekologinen, koska se on luonnonmateriaalia, jolloin sen voi kierrättää tehokkaasti tai uusiokäyttää esim. rakennusmaan pohjatäytteenä.

Tehtaat, joiden kanssa teemme yhteistyötä, haluavat olla yhtä lailla parantamassa mahdollisuuksia ekologiseen rakentamiseen ja sisustamiseen oman liiketoimintansa avulla. Lisäksi tarjolla on tuotteita, jotka pyrkivät siihen proaktiivisen toiminnan kautta. Lue alta muutamia esimerkkejä valmistajiemme vastuullisuudesta.

Iris Ceramica Group

 • Iris on toiminut pioneeriyrityksenä saasteiden vastustajana 60-luvulta lähtien. Iris on toiminut näkyvänä aktivistina saasteongelman korjaamisessa puhumalla sellaisten tuotteiden valmistuksen puolesta, jotka ensisijaisesti vastaavat saasteongelmaan. Tähän Iris pyrkii omassa tuotannossaan vahvasti. Jo vuonna 1971 Iriksen tehdassuunnitelmissa luki ”ekologisuus = taloudellisuus”.
 • Iris on luonut ACTIVE-ekoaktiivisuuslaatan, joka puhdistaa saasteita. Lisäksi se tuhoaa kaikenlaisia bakteereja sekä puhdistaa ilmasta hajuja. Kahden vuoden päästä laatan käyttöönotosta ACTIVE-laatta on täysin kompensoinut tuotannostaan tulleet päästöt. Laatan tuotannosta ollaan tekemässä myös kokonaan päästötöntä. ACTIVEn saa kaikkiin Iriksen mattapintaisiin laattoihin.
 • Iris toimii ZERO EMISSIONS -periaatteella, mikä pyrkii vaiheittaisesti vähentämään ja lopulta poistamaan kokonaan tuotannosta tulevat hiilidioksidipäästöt sekä muiden haihtuvien orgaanisten yhdisteiden päästöt.
 • Iris on kehittämässä maailman ensimmäistä vihreää vetyä käyttävää keramiikkatehdasta yhteistyössä energiainfrastruktuurin toimijoihin kuuluvan Snamin kanssa. Alkuun uusi tehdas käyttää maakaasun ja vihreän vedyn sekoitusta, joka nähdään puhtaana vaihtoehtona fossiilisille polttoaineille erityisesti vaikeasti puhdistuvilla teollisuudenaloilla, kuten teräs-, sementti- ja keramiikkateollisuudessa. Tämän myötä hiilidioksidipäästöt alkavat laskea. Pitkällä aikavälillä laitos on 100-prosenttisesti vetykäyttöinen, mikä mahdollistaa päästöttömän tuotannon.
 • Iris käyttää raaka-aineena savea, maasälpähiekkaa, piidioksidia ja kvartsia. Kaikkia näitä materiaaleja löytyy laajasti maankuoresta eivätkä ne ole ehtymisen vaarassa. Kaivostoiminta on suunniteltu modernilla tavalla, jolloin se ei muuta maisemaa merkittävästi tai osallistu metsien tuhoamiseen. Iris sijoittaa vuosittain lähes 10% myynnistään uranuurtavan teknologian etsimiseen ja kehittämiseen paremman tuotannon mahdollistamiseksi.
 • Iris tuo läpinäkyvyyttä omaan vastuullisuustoimintaansa vuonna 2019 luodun Kestävä kehitys -raportin kautta, joka on luoto Global Reporting Initiative -standardien mukaisesti.

Saloni

 • Salonilla on yli 270 000 m² tehdastuotantoa.
 • Salonin kestävään kehitykseen kuuluu Integrated Environmental Authorisation (AAI) -säännöstö ja titteli Authorised Non-Hazardous Waste Management Company, minkä kautta yritys vähentää ilman, veden ja maan saasteita sekä ylläpitää nollatoleranssin teollisuusnesteiden vuotamiselle.
 • Saloni toimii PEP:in (Business Plan for the Prevention of Packaging and Packaging Waste) mukaan, minkä kautta yritys pyrkii minimoimaan pakkausjätettään. Lisäksi Saloni kuuluu ECOEMBES-organisaatioon, joka huolehtii pakkausmateriaalin ekologisesta suunnittelusta ja sen kierrättämisestä Espanjassa.
 • FDES verifioidun analyysin kautta Saloni analysoi tuotteidensa elinkaaren ja niiden vaikutukset ihmisten terveyteen. Rakentaja voi käyttää tietoja laskemaan ekorakennuksen hiilijalanjäljen ja sen terveyden edistämiskyvyn.
 • Saloni on saanut myös seuraavat ekologisen yritystoiminnan sertifikaatit : ISO 14001, ISO 9001, CCC, UPEC, EDP tyyppi 3 ISO 14025 ja EN 15804 mukaan sekä ISO 14021 verifiointi kierrätetylle tavaralle BIa (posliini) ja BIII (valkosavi) -sarjoissa.

Saime

 • Saime pyrkii tuottamaan 15 000 m² laattaa päivässä Maranellon tehtaassaan.
 • Saime toimii ZERO EMISSIONS -periaatteella. Yritys filtteröi kaikki tuotannon päästöt huipputeknologian avulla.
 • Saime käyttää energialähteenä itsenäistä energiantuotantoa, mikä mahdollistaa korkean energiatehokkuuden. Yritys noudattaa myös kokonaistavaltaista kierrättämistä, minkä avulla kaikki tuotannon aineet kierrätetään turvallisesti.
 • Saime ei käytä vaarallisia tai myrkyllisiä aineita
 • Saime on saanut seuraavat ekologisen yritystoiminnan sertifikaatit: LEED ja IPPC.