Gradia-kiinteistöt toteutti yhteistyössä Laattamaailman kanssa kesällä 2021 jo toisen ACTIVE-laattakohteen.

Ammatillista ja lukiokoulutusta nuorille ja aikuisille, palveluja yritys- ja työelämäasiakkaille sekä paljon vaihtoehtoja musiikin ja tanssin harrastamiseen tarjoava Gradia on remontoinut kohteitaan niin Jyväskylässä kuin Jämsässä.

Laattamaailman myyntipäällikkö Jyrki Pajunen pistäytyi katsomassa miltä Jyväskylän Viitaniemen kampuksen liikuntasalin aulatilat sekä luokkahuone näyttävät ACTIVE-laatalla laatoitettuna. Gradia-kiinteistöt sekä remontin suunnittelusta vastannut Arkkitehtipalvelu Oy päätyivät käyttämään edellä mainituissa tiloissa Laattamaailman Iris Ceramica READY -malliston URBAN ACTIVE Ivory 60×60 cm -laattaa. Laatoituksen toteutti Rakennusliike Seiska Oy, joka toimi kohteen pääurakoitsijana.


Vaatimukset täyttävä materiaali

Gradian ensimmäinen ACTIVE-laattakohde toteutettiin 2020 Jämsänkosken Myllymäen kampuksella, missä luokkahuoneen lattiaan asennettiin Laattamaailman toimittama Trax Greige ACTIVE 30x60cm laatta.

Gradian kiinteistöjohtaja Riikka Kaarnamon mukaan Gradia valitsee materiaalit hankkeisiin tapauskohtaisesti.

– Tuotteiden tulee olla kestäviä, helposti hoidettavia, vähintään M1 luokiteltuja sekä täyttää rakennuksen puhtaan sisäilman vaatimukset, Kaarnamo kertoo.

Laattamaailman ACTIVE laatta oli ominaisuuksiensa vuoksi luonnollinen valinta kohteeseen sillä antibakteerinen ja antiviraalinen ACTIVE-laattasarja tukee kaikkia edellä mainittuja tavoitteita.

ACTIVE-laattapinta on likaa hylkivän ominaisuutensa vuoksi helpommin ja nopeammin siivottavissa, eikä voimakkaita pesuaineita tarvita. ACTIVE-käsittely pysyy laatassa koko sen eliniän ajan.

Gradian rakennuttajapäällikkö Joni Tuononen kertoo, että Gradia-kiinteistöt toteuttaa rakennushankkeensa Terve Talo -periaatteita noudattaen. Terve Talo -rakentaminen edellyttää erillisen kriteeristön mukaista, kaikki rakentamisen vaiheet kattavaa laadunvarmistusmenettelyä, jota toteuttamalla aikaansaadaan toimiva, terveellinen ja vaaditut sisäilmasto-olosuhteet täyttävä rakennus.


Kohti hiilineutraaliutta

Gradian tavoitteena on olla hiilineutraali 2030-luvulla. Työt tavoitteen eteen on jo aloitettu muun muassa hiilijalanjälkilaskennan tekemisen myötä.

Laattamaailman ACTIVE-laattaa on osaltaan auttamassa hiilineutraaliuteen siirtymisessä. Laatta on hiilinegatiivinen kahden vuoden kuluttua asennuksesta. ACTIVE-laatat ovat 100 % kierrätettävissä ja iso-osa ACTIVE-laatoista on valmistettu 40-prosenttisesti kierrätettävistä materiaaleista.

Lue lisää ACTIVE-laatasta.

Lisätietoja: Laattamaailman myyntipäällikkö Jyrki Pajunen, puh. 040 069 6363, jyrki.pajunen@laattamaailma.fi