Maailma on täynnä bakteereja, ilmansaasteita, hajuja ja likaa. Rakennusala ja rakennukset kuormittavat ympäristöämme, tuottaen Suomessa noin kolmanneksen kasvihuonepäästöistä. Ekologisten rakennusmateriaalien valinnalla on merkittävä vaikutus päästöihin, mutta myös ihmisten terveyteen. Laattamaailman ACTIVE-laatta on ainoa ISO-sertifioitu saasteita ja bakteereja poistava keraaminen laatta, joka toimii hiilinegatiivisuuden sekä ihmisten terveyden puolesta.

Iris Ceramica Groupille patentoidun teknologian avulla Active-laatan pinta puhdistaa ilmasta saasteita ja tuhoaa ympäristön bakteereja luonnollisin metodein. Active-laatat ovat hiilinegatiivisia kahden vuoden käytön jälkeen.

Design kohtaa tieteen

Laattamaailman Active-laatta on kehitetty vastauksena uudenlaiselle ajattelulle. Tilasuunnittelussa Active-laatta auttaa huomioimaan samanaikaisesti estetiikan ja tilankäyttäjien hyvinvoinnin. Laatta tarjoaa arkkitehdeille, suunnittelijoille, sijoittajille, julkishallinnolle ja yksityishenkilöille mahdollisuuden tehdä vastuullisesti harkittuja materiaalivalintoja. Active-laattaa sopii niin sisä- kuin ulkotiloihin.

Vietämme paljon aikaa rakennuksien sisällä. Ulkoilman tavoin sisäilmassa on myös saasteita ja erilaisia hajuja. Ympäristön hyvinvointia lisäävien ominaisuuksien sekä likaa hylkivän pintansa vuoksi Activea suositellaan kaikenlaisiin tiloihin. Saasteita, bakteereja ja hajuja tuhoavana Active-laatta on loistava valinta sairaaloihin, ravintoloihin, keittiöihin, saniteettitiloihin, uimahalleihin, kylpylöihin, urheilusaleihin sekä moniin muihin julkisiin tiloihin. Active soveltuu mainiosti myös yksityiskoteihin ensiluokkaisen hygieniatason ja ilmanpuhtauden ylläpitämiseen.

Patentoitua teknologiaa terveyden puolesta

Laattamaailman Active-laatta toimii fotokatalyysin avulla. Fotokatalyysi on luonnollinen prosessi, jonka avulla pinnan kanssa kontaktissa olevat molekyylit – saasteet, bakteerit ja hajut – hajoavat. Fotokatalyysin avulla laatan pinta tuhoaa viruksia ja bakteereja ympäristöstään 99,9 % tehokkuudella muun muassa kolibakteereista MRSA:n kaltaisiin bakteereihin sekä H1N1-virukseen. Antibakteeristen ja antiviraalisten vaikutusten lisäksi Active-laatta tuhoaa myös ilmassa olevia hajuja ja terveydelle haitallisia ilmansaasteita, kuten typpioksideita (NOx) ja haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (VOC), laatan toimiessa samalla hiilinieluna.

Active-laatan pinta valmistetaan käyttäen digitaalista painotekniikkaa. Keraamisen laatan pintaan lisätään titaanioksidia ja hopeaa, jonka jälkeen laatta poltetaan 680 asteessa. Käsittely on pysyvä eikä kulu pois laatan pinnasta. Titaanioksidi ja hopea käynnistävät yhdessä valon ja ilmankosteuden kanssa fotokatalyyttisen reaktion laatan pinnalla. Reaktiosta syntyvä hapettumisprosessi tuhoaa ilmansaasteita ja bakteereja, poistaa hajuja sekä luo laatalle hydrofiilisen pinnan, pitäen laatan pinnan puhtaana. Laatan ominaisuudet toimivat luonnon- ja keinovalon lisäksi myös pimeässä.

Laattamaailman Active-laatat luovat viihtyisyyttä sekä tukevat terveyttä ja hyvinvointia. Active-pinnan saa tilattua laajaan valikoimaan mattapintaisia 30×60 cm tai sitä suurempia laattoja. Lisäksi saatavilla on myös heti valmiina olevia Ready-mallistoja, joita saa tilattua pienissäkin erissä.

Laattamaailman ammattitaitoiset myyjät auttavat löytämään juuri sinun tarpeisiin sopivat laatat.